Om Karin

Sångerskan, musikalartisten, konferencieren, producenten och kreatören Karin Funk är uppvuxen i Alingsås, bosatt i Göteborg och har världen som arbetsfält.

Karin har vid flertalet tillfällen varit frontsångerska och showartist i kända show- och musikalproduktioner. Hon är en flitigt engagerad solist i konsertsammanhang och har medverkat i och producerat otaliga företagsevent.

Karin var en av finalisterna i TV-programmet och talangjakten West End Star.

A dream came true

Karin är genrebred och älskar att korsa gränserna mellan pop- jazz- och klassisk sång vilket hon verkligen fått möjlighet till efter studier vid Operastudion på GöteborgsOperan och tre år på Teaterhögskolan Artisten i Göteborg, utbildningen där gav henne titeln musikalartist.

Karin varvar musikalproduktioner med arbetet som sångerska och konferencier vid galor, företagsevent, shower, konserter och andra spännande uppdrag.

Hon har medverkat i musikalklassikerna Mary Poppins och Chess på GöteborgsOperan där hon i båda produktionerna var understudy för den kvinnliga huvudrollen och även spelade rollerna, att få spela den kvinnliga huvudrollen Florence i Chess var för Karin lite som a dream come true.

Karin äger och driver Amaze On Stage Event genom vilket hon jobbar som producent och artist.

Fler uppsättningar

Karin har även medverkat i uppsättningarna Sweeney Todd och En gentlemans handbok i kärlek och mord på Wermland Opera. Spelåret 2016-17 medverkade Karin i The Phantom of the Opera som spelades på Cirkus i Stockholm.
2019-20 återvände hon till Cirkus i Stockholm för att spela musikalen Häxorna i Eastwick.

Hösten 2020 medverkar Karin i CAMERA – musikalen om Ingrid Bergman på Teater Spira i Jönköping.

 

Läs mer om vad Karin har på gång under fliken KALENDER i menyn.